Lääkärin esteettiset hoidot

Henna Peltonen on yleislääkäri, työterveyshuollon erikoislääkäri ja erikoistuva lääkäri psykiatrian puolella. Lääkäriksi Henna on valmistunut vuonna 2011 ja erikoislääkäriksi vuonna 2018. Tämän jälkeen hän on työskennellyt perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja yksityisen terveydenhuollon puolella.
Lääkärin työn lisäksi Henna tekee esteettisiä hoitoja, joista kokemusta on kertynyt botuliini-, täyteaine- ja lankahoidoista sekä täyteaineen poistoista. Esteettisten botuliinihoitojen lisäksi valikoimista on saatavilla myös lääketieteellisiä botuliinihoitoja sopimuksen mukaan (bruksismin, migreenin ja liikahikoilun hoito).
    -

ESTEETTISET BOTULIINIHOIDOT

Botuliinitoksiini on Clostridium Botulinum -bakteerin tuottama neurotoksiini, joka estää hermo-lihasliitoksessa välittäjäaineena toimivan asetyylikoliinin vapautumista tilapäisesti. Kun lääkeainetta pistetään halutulle alueelle lihakseen, alueella hermo-lihasliitos salpautuu, jolloin hoidettava lihas rentoutuu väliaikaisesti ja tuolloin lihaksen supistumisen aiheuttamat juonteet tasoittuvat.

Hoidon tulokset eivät näy välittömästi hoidon jälkeen. Hoidon teho alkaa tulla esille tyypillisesti 3 – 4 päivän, viimeistään viikon, kuluttua hoidosta ja maksimiteho on nähtävissä kahden viikon päästä hoidosta, jolloin hoidon lopputulosta voidaan arvioida.

Hoidon vaikutus kestää tyypillisesti 3–4 kuukautta, joskus puoleen vuoteenkin asti, ja sitten lihasten normaali toiminta palautuu pikku hiljaa. Hoidon tehoon ja kestoon vaikuttavat käytetty lääkemäärä, asiakkaan geneettiset ominaisuudet ja fyysinen aktiivisuus (aktiivinen urheilu voi lyhentää hoidon vaikutuksen kestoa) ja se, onko taustalla aiempia botuliinihoitoja samalle alueelle.

Teoriassa on mahdollista, että tietyt antibiootit ja hermolihasjohtumiseen vaikuttavat lääkkeet (esimerkiksi verenpainelääkkeenä käytettävät kalsiumsalpaajat) tehostavat botuliinihoidon vaikutusta.  Esteitä botuliinihoidolle ovat tiedetty allergia botuliinitoksiinille, taipumus keloidimuodostukseen, lihassairaudet, ALS, raskaus, imetys ja infektio hoitoalueella. Kerrothan hoidon tekevälle henkilölle lääkityksesi ja sen, onko sinulla jokin edellä mainittu este hoidolle. Hoidon mahdollisia haittavaikutuksia ovat mustelmat, lievä turvotus ja arkuus hoitoalueella, päänsärky tai flunssan kaltaiset oireet ja hoitovaikutuksen leviäminen halutulta alueelta laajemmalle, joka voi ilmetä mm. kulmien tai silmäluomen roikkumisena.

Esteettisessä botuliinihoidossa tyypillisesti hoidettavia alueita ovat:

  • Sibeliusalue eli kulmien välissä oleva alue, johon tyypillisesti muodostuu pystyjuonne
  • Otsan vaakajuonteet
  • Silmien ulkonurkkien hymyrypyt eli ns. harakanvarpaat
  • Huulirajaan ylähuulen päälle muodostuvat pystyrypyt eli ns. tupakkarypyt

Ja lisäksi botuliinilla voidaan korostaa huulia rentouttamalla suuta ympäröivää lihasta, napakoittaa leukalinjaa hoitamalla kaulan alueen pinnallisia lihaksia, kohottaa kulmia ja kaventaa kasvojen alaosaa hoitamalla leuan alueen purentalihaksia.

-

Lip Flip -toimenpide – huuliin kokoa ilman täyteainetta

Lip Flip -toimenpide on sopiva sinulle, joka haluat korostaa huuliasi ilman täyteainetta ja ilman täyteainehoidon riskejä. Toimenpiteessä rentoutetaan huulia ympäröivää lihasta botuliinitoksiinilla, joka salpaa lihasta hermottavan hermon ja lihaksen välisen liitoksen ja siten väliaikaisesti estää osittain lihaksen supistumisen. Huulia ympäröi orbicularis oris -niminen lihas, jota rentouttamalla botuliinilla saadaan aikaan huulen puna-alueen hienovarainen kääntyminen ulospäin, ja siten huulen puna-alue laajenee ja saadaan näyttämään täyteläisemmältä. Samalla hoidolla saadaan hoidettua ylähuulen yllä olevat pystyrypyt, ns. tupakkarypyt, jos sellaisia on päässyt muodostumaan.

Hoidon mahdollisia haittavaikutuksia on ohimenevät mustelmat ja se, että viheltäminen ja pillillä imeminen vaikeutuu väliaikaisesti, mutta jos niitä toimintoja ei arjessa välttämättä tarvitse, ei oikein toteutetusta hoidosta aiheudu käytännön elämään haittoja. Tämä hoito on vaihtoehto myös niille, joilla täyteaineet eivät pysy huulissa. Hoidolla saadaan 3 – 4 kuukauden vaikutus ja hoitojen välillä täytyy olla minimissään 3 kuukauden tauot.

Tervetuloa!
Hinnastosta löydät ajankohtaiset lääkärin esteettisien hoitojen hinnat.