Planoplas -Plasmakynähoito

Plasmakynän kärkeen johdetaan pieni plasmasalama, joka ihoon osuessaan muodostaa välittömän lämpöreaktion eli plasmapisteen. Plasmahoidolla iho ei vahingoitu, vaan pinnallinen lämpöreaktio johdetaan vain ihon ylempään kerrokseen. Ihoon ei kosketa koneella lainkaan vaan päinvastoin salama sammuu heti kun ihokosketus tapahtuu

ESTEET Planoplas®-plasmahoidolle:

-kortisonilääkitys
-raskaus tai imetys
-tulehdus hoidettavalla alueella
-sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä
-HIV, AIDS ja hepatiitti
-tekniset implantit pään alueella
-vahva taipumus ihon pigmentoitumiseen
-taipumus arpikudoksen liikakasvuun (arpikeloidi)
-verenvuototauti
-diabetes
-säännöllinen turvotus silmien ympärillä (lymphatic drainage disorder)
-tumma (etninen) ihonväri

HOIDON KESTO:

Puudutteen vaikutusaika on 30-45 minuuttia, mutta esim.varsiluomien poistossa puudutetta ei käytetä lainkaan. Vaikka puudutetta käytetään, kipuherkkydestä riippuen, toisille hoito ei ole täysin kivutonta. Toimenpiteeseen menee aikaa noin 10-40min, riippuen hoidettavasta alueesta.

TULOKSEN KESTO:
Hoitotulos pysyy ihossa arviolta noin kaksi vuotta tai pidempään, asiakkaan ihosta ja ikääntymisprosessista ja omasta kollagenituotannosta riippuen.

HOITOKERTOJEN MÄÄRÄ:
Yleensä yksi hoitokerta riittää, mutta asiakkaan tilasta ja ikääntymismuutoksista riippuen voidaan tarvita vielä toinen tai kolmas kerta.Hoitojen väli vähintään 4 kk.

KONSULTAATIO:
Henkilökohtainen konsultaatioaika Planoplas®-hoitajasi kanssa ennen toimenpidettä on suositeltava. Konsultaatiossa kysytään terveydentilaasi liittyviä kysymyksiä sekä varmistetaan, että sinulle voidaan tehdä Planoplas® hoito.

HOIDON SIVUVAIKUTUKSET:
Turvotusta ja rupea tulee käsittelylle alueelle voimakkaasti ja ne häviävät ihosta noin viikossa. Turvotus on suurimmillaan kolmantena aamuna hoidon jälkeen. Lisäksi käsittelyn jälki on vahvasti näkyvissä ainakin viikon verran. Rupien irrottua alta paljastuu uusi vaaleanpunainen iho, jota tulee suojata auringolta 4-16 viikkoa.

TOIPUMINEN:
Turvotusta ja rupea esiintyy ihossa noin viikon, jolloin ei ehkä halua esiintyä virallisissa tilaisuuksissa. Pienissä hoidoissa esim. varsiluomet, voimakasta turvotusta ei esiinny. Huomioithan, että lämpötilavaihteluita (sauna, hikoilu, aurinko, jne) käsitellyllä alueella tulee varoa!

TÄRKEÄÄ!
Planoplas®-kotihoito-ohjeisiin tulee sitoutua tarkoin. Saunaa, kylpylää, kuumia suihkuja, solariumia, hikisiä treenejä ja aurinkoa tulee välttää, jotta iho paranisi parhaalla mahdollisella tavalla. Pigmenttimuutosten välttämiseksi tulee käsitellyllä alueella käyttää aurinkosuojaa SPF 50.
Asiakkaan tulee noudattaa ohjeita ja toimia parhaalla mahdollisella tavalla jotta lopputulos olisi onnistunut. Vain asiakas itse pystyy suojaamaan käsitellyn alueen hyvin auringolta jottei tulisi pigmenttimuutoksia ja itse pitämään huolta ettei asiakas raavi tai revi iholta rupia.

KOTIHOITO:
• hoitopäivänä tulisi käsitellylle alueelle levittää Plasma Aftecare -voidetta tarvittaessa
• on hyvin tärkeää pitää käsitelty alue kuivana
• ruvet häviävät hieman vaihdellen, noin viikossa
• käsitelty alue on suojattava pitkään auringolta
• silmiin voi käyttää kosteuttavia silmätippoja hoidon jälkeen jos silmät kuivuvat turvotuksesta johtuen
• aluetta voi puhdistaa Marseille saipualla (kostuta paperia ja hiero saippuaan, jonka jälkeen kevyt taputtelu iholle. Älä hankaa rupia)
• suihkuttele Septidiniä alueelle tai kasvopaperiin ja painele aluetta, taputtele tämän jälkeen kuivaksi ja levitä voide
• turvotusta voi esiintyä useita päiviä
• hoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa pigmenttimuutoksiin